29 august 2015

Ministerul Afacerilor Externe, Comunicat cu privire la poetul-erou Sublt.(r.) Ion SOREANU-SIUGARIU:

 

Având în vedere că o fundamentare a temei de faţă poate fi realizată doar de instituţiile cu atribuţii în domeniu, Centrala MAE a solicitat informaţii şi puncte de vedere pertinente, conform competenţelor acestora, următoarelor instituţii: Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (răspuns transmis MAE la data de 24 august 2015), Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române (răspuns transmis MAE la data de 24 august 2015), Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor din Cadrul MApN (răspuns transmis MAE la data de 26 august 2015), Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (care a aprobat consultarea dosarului la data de 27 august 2015).
Documentarea realizată de către MAE, inclusiv prin răspunsurile primite din partea instituţiilor solicitate, a evidenţiat existenţa unor informaţii care indică simpatiile politice legionare ale poetului Ion Şiugariu (cetăţeanul român Ion Soreanu). Din elementele primite nu a rezultat însă faptul că Ion Şiugariu a fost membru al Mişcării Legionare sau că ar fi fost condamnat pentru crime de război sau genocid... 
(sublinierea mea - evidentierea in text)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.