7 iulie 2018

Tisovec, Brezno si Ion Siugariu...

 Pohronska Polhora si Brezno. Cei care ma urmariti - deja va dati seama ce semnificatie au localitatile astea (alaturi de Michalova, Tisovec si Zvolen) si ce-i cu turnul-clopotnita, cu inscriptia, si cu calea ferata si podul... - de cand evoc, popularizez, distribui, mijlocesc si impartasesc si cu slovacii spiritul poetului-erou Ion SOREANU-SIUGARIU! Ce-i drept, n-a zburat pana acolo ci a eliberat teritorii in 1944-45, din aproape in aproape, pana in Slovacia, alaturi de camarazii sai... Sigur, cand il comemoram aici, in România - dac-am fi solidari si-am coopera sincer si tot mai multi in „oraselul nostru”, vorba primarului - am putea canta si noi imnul tarii noastre, ca slovacii, in debutul ceremoniilor (vezi mai jos)!


28 iunie - 1 iulie 2018 - Zilele orasului Tisovec / Slovacia.

Iata cum a debutat Ceremonia din Deschiderea oficiala - cu Imnul Slovaciei... Si atmosfera...
A urmat prezentarea delegatiilor oraselor infratite, discursuri, evidentieri de personalitati, evocari, felicitari etc.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.