14 noiembrie 2012

Valea Jiului - „Sub Pamant”. TEATRU: reprezentaţii in judeţul MM în cadrul proiectului Muzeu în Mişcare:


11 noiembrie - Casa de Cultură Cavnic, orele 18.00
12 noiembrie - Teatrul Municipal Baia Mare, orele 19.00
13 noiembrie - Casa de Cultură Baia Sprie, orele 18.00
14 noiembrie - Casa Oraseneasca de Cultură Tăuții-Măgherăuș orele 18.00

Spectacolul Sub Pământ

Teatrul Sub Pământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observaţie şi analiză a existenţei cotidiene a unor comunităţi afectate decisiv de schimbările politice şi sociale care au avut loc începînd cu anii ’90. 

Proiectul îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism.

 
(Secventa din ultimul act: si copiii minerilor viseaza; si au intrebari; si nelinisti - deasupra pamantului, ca si ceilalti - degeaba! 
Morala: cei care nu viseaza - au!)

Teatrul Sub Pământ este un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie.
Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soţii de miner, cu pensionari şi copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.
Sub Pământ este un spectacol-arhivă de poveşti-mărturii ale unor comunităţi pe cale de dispariţie. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.
• Spectacolul face parte din proiectul Sub Pământ – Muzeu în mişcare, în cadrul căruia spectacolul este jucat în teatre şi case de cultură din patru zone industriale din Transilvania, afectate decisiv de schimbările post-1989 (Baia Mare, Hunedoara, Roşia Montana, Valea Jiului).
• După fiecare reprezentaţie, are loc o discuţie cu publicul, ca parte integrantă a spectacolului.
• La toate reprezentaţiile spectacolului intrarea este gratuită.
Echipa proiectului:
Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Şerban, Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, Vlad Petri, Ana Colţatu, Ştefania Ferchedău, Cătălin Rulea
Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.
Parteneri: Asociaţia Alburnus Maior, Dianei 4, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Municipal Baia Mare, Clubul Sindicatelor Lupeni.
Contact:
• Mihaela Michailov +40722682349, mihaela_michailov@yahoo.com
• David Schwartz +40724353559, davey_schwartz@yahoo.com
Mai multe informaţii pe: www.teatrusubpamant.wordpress.com

Teatrul Sub Pământ. Muzeu în mişcare este un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
http://vimeo.com/44376877#

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.