15 iulie 2009

15 iulie 2009 TAUTII-MAGHERAUS

Urmare solicitarii formulata de Scoala cu clasele V-VIII,
reprezentata de
director - prof. Stefan RUS
si director educativ - prof. Aneta POP,

PRIMARIA orasului, Consiliul Local au alocat o suma de bani sub aspectul unui ”ajutor de urgenta” nominal - pentru achizitionarea de uniforme si alte produse vestimentare specifice elevului - pentru 17 elevi din 13 familii cu situatii deficitare.

N-am nici un merit - decat avantajul unui jurnalist de-a fi trecut prin zona cu pricina: o adunare de mame, copii, tati, Serviciul de asistenta sociala si primarul - cu gesturi largi, specifice - de ”tutore” in acest caz... (In alte cazuri - are pretentii mai mari: când raspunde unei invitatii, se revendica, de la caz la caz, din fiecare etnie minoritara...)

N-am nici un merit - decat dezavantajul de-a fi trecut prin zona cu pricina... Reflectiile provocate - ma intristeaza peste masura caci asimilez secventa aceasta drept ”efect”. Cauzele insa...


Recunoasteti personajul? Un social-democrat. Ceilalti sunt liberi...

... ca sa poata tranzita Criza si crizele - pe unii ii salveaza inocenta iar pe ceilalti ”orgoliul” de a fi protejati cum spune la televizor! Toti sunt electroni (citeste electori) liberi, doar primarii sunt compusi: tampon ales intre cetatean si Parlament - de cele mai multe ori. Cei mai multi - primari - sunt inhamati la jug; altii cara tot ce li se pune-n cârca; cei mai birocrati - arhiveaza petitiile-n tolba.
Unii in campanie umbla cu jalba-n protap; daca se schimba macazul - sunt luati cu japca ori inhatati cu arcanul. Unora li se intind curse; ciolanele nu mai ajung. Nici vilele in declaratii. Conturile-s straine... Toti sunt hartuiti. De catre cine ? - ca Poporul sta la televizor, atent, resemnat... doar-doar o trece si prin fata lor odata haitasul...
Si ia asa, fiecare trecator, pe sticla, ii mai da o lege - sigur de protectie sociala - sa mai aiba ce rontai pana sa apara faptura aia care aduce din când in când fata-n fata vânatorul si prada, calaul si victima care - daca nu moare, schimba doar sensul de mers... Si alta-i situatia - in mandatul urmator!
Oare cine sunt eu? Oare nu sunt eu haitasul??? Oare nu sunt eu Criza? Si crizele... Hm!

Si mai am o enigma: sa ne solidarizam - ni se recomanda. Care cu care? Electronii (foarte) liberi? Cei liberi cu cei compusi? Electronii cu neuronii (citeste nucleele) - rebeli, orbitati de Parlament?
Suntem personaje - 3. Democratia presupune un opozant din doi - la putere. Criza interna survine când sunt ambii. Ca sa fim sigur nuli - ne opunem si noi.

Nu deplâng decat criza de personalitate. Originara. Nativa.
Eu nu mai vad nici o solutie. Sper sa nu solidarizati...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.