28 septembrie 2020

„Iluștri Anonimi” aspiranți – de la stânga la dreapta (1)

 Acela care a confirmat și poate dovedi – poate și pretinde: că nu-i politician și nu reprezintă vreun partid cât se (re)prezintă pe sine din perspectiva comunității! Aceasta-i părerea mea și cu privire la Excepții – față cu… Iluștrii Anonimi aspiranți :) – despre care voi scrie următorul articol. 

Și iată... consemnările mele, din ultima săptămână din campanie - și postate după, pt. a nu influența în niciun fel electoratul la alegerile locale din 27 sept. 2020 (1):  

Cum poți repeta istoria (recentă) – prin necunoaștere și ignoranță; și prin tatonarea vulnerabilităților... false – inoculate. Cu ce interes – oare?

Nu-s dintre aceia care să va spună că trecutul a fost o „epocă de aur” care trebuie reactivată dar nici dintre aceia care necunoscând-o (că fie n-au trăit-o, fie n-au aprofundat-o) – trebuie musai s-o răstălmăcească deși, unora le poate ieși, din greșeală: ne putem trezi subestimați, stigmatizați – fie și pt. că (ne-)am (re)dobândit proprietatea, pt. că avem (sau putem avea!) principii morale, drept la confesiune, libertate de opinie etc. Suntem oarecum la cumpăna aceasta (sigur, în virtutea dreptului la opinie... pragmatică iar nu principială – din păcate!) dacă 

-          generațiile tinere speculează o schimbare „cu orice preț”,
-          noile garnituri se constituie doar pe criteriu de vârstă (tânără) sau prietenii, 
-          GARNITURILE  LOCALE  SUNT  MAI  OPORTUNISTE  DECÂT  PRINCIPIALE,
-          MAJORITATEA  ASPIRANȚILOR  AMATORI  NU  S-AU  AFIRMAT  NICI  ÎN  POLITICĂ  ȘI  NICI  ÎN  COMUNITĂȚI,
-          TRASEIȘTII SUNT DISPONIBILI ORICÂND, ȘI ORIUNDE
-          experiența și expertiza predecesorilor e „piatră de moară”,
-          amatorii ( de orice fel, în orice domeniu) tind să substituie profesioniștii
-          și pt. că-i momentul „oportun” – fiind în trend mișcarea „demolarea statuilor”!

Unii 

Ca mentori, am manifestat îngăduință (sau slabiciune?) cu determinarea „ucenicilor” și i-am încurajat să se implice, să aibă atitudine, să înfrunte vicisitudinile de orice fel cum și cu devierile (prin subestimare) de la scopul Națiunii sticto sensu de exemplu – dar niciun Senior nu s-a pregătit pt. marele abandon... darmite pt. marea trădare?!

Împrejurările și conjunctura cotidiană presupun mai degrabă solidaritate nu dezbinare – dacă vedem, și vedem... că mișcările actuale, pe lângă că-s dirijate strategic din umbră și folosite de marile interese globale obscure – sunt anarhiste și demolatoare de civilizație, națiuni, elite, modele, eroi și simboluri. Expresia „dacă n-ai bătrâni să-ți cumperi” este acum de prisos cum și „sfatul bătrânilor” înțelepți (cu scaun la cap) dar recunoașteți măcar că evoluția constă în plusvaloarea adăugată moștenirii prin succesiune „din neam în neam” iar nu prin demolare, implozie ori substituire refractară căci...

e prea mult să te întorci din tranziția de 30 de ani (deși, sigur, trebuia depășită de multă vreme!)

și-i mult prea mult să-i desconsideri pe visătorii care ți-au deschis orizontul cu pieptul gol în bătaia puștii la Revoluție – pe vremea când se omologa „omul nou” securizat (fără opinie ori cenzurat ca „dușman al poporului”)!

 și Alții 

Atâta inspirație aveți – să (vă) resuscitați călăii promovându-i? Sigur că erau „domestici” – adică aveau metode... dar acum, că tot v-ați pricopsit cu averile străbunilor și-ați avut ce vinde, împărți, risipi, abandona ori „loc de casă”, fie și doar pt. asta deci – n-ar trebui să uitați măcar ce-au îndurat cei care „s-au înscris în colectiv” constrânși să (se) pricopsească tot neavutul... și să le dea „normă” tocmai cei din urmă foștilor proprietari, deposedați, pe fosta lor avere... Renunțați la libertatea de conștiinșă, liberul arbitru, profesii liberale, vocaționale și cum mai vreți, la afaceri ca întreprinzători – visători (e)migranți ori numai turiști „exotici” cum v-ati răsfățat în democrație! – de dragul pro-letalei „democrații populare” progresist-proletare? Deci... vă partajați concediul cum ar veni – cu „Floricica-dansatoarea” full time în „vacanța mare”? „Las fierbinți” ori „haștag-rezist”? - asta-i întrebarea!

Sigur, să n-ajungem la dictatură și totalitarism... – că cei care vă recomandă diverse -isme, ei înșiși sunt capitaliști (conceptual) pt. sine și familiile lor (că doar la bunăstare și nivel de trai aspiră!) așa că... DEMOCRAȚIA (adică șansa oricui, a tuturor – să ne-nțelegem, nu doar a unora!) e singurul principiu care vă dă PUTEREa (de-a discerne și-a vota) și LIBERTATEa de-a aspira și prospera și voi! Pragmaticii i-am suspectat mereu și nu m-am înșelat – prin urmare... evitați-i: „egalitatea”-i pt. naivi; doar șansele pot fi egale!!! Proletari din toate țările – treceți la alt nivel, evoluați: 

„Dictatura reală e dură, scoate forțele de ordine în stradă și le pune să își agreseze conaționalii. Ascunde și minte în procesul electoral, discriminează persoane și categorii sociale, interzice drepturi fundamentale. Și îi e complet indiferent dacă îți e sau nu bine, dacă te îmbolnăvești tu sau familia ta. Dictatura nu vede oameni, ci numere tatuate pe pielea cetățenilor săi pentru a-i îndosaria mai bine. Din respect pentru istoria noastră recentă, din respect pentru toți cetățenii români care au avut de suferit o jumătate de veac sub o dictatură cât se poate de reală, ar fi un gest de bună cuviință să nu mai invocăm cu atâta ușurință ideea dictaturii în orice context. Suntem liberi să criticăm guvernul și politicienii, suntem liberi să spunem orice ne trece prin cap, cum suntem la fel de liberi să decidem cu cine vrem să votăm.”

Și dacă-l citez pe Dacian CIOLOȘ e tocmai pt. a demonstra că omul e o valoare „cu +” prin el însuși, iar partidele-s făcute doar pt. a deruta poporul cu promisiuni și a-și controla membrii avansați (de Dvs.!) în funcții publice...  

OMUL CONTEAZĂ - fără politica de partid.

Și să nu v-aud după alegeri că... putea ieși unul sau altul dacă... - că nu putea; și nici nu v-ați dorit! Dacă ați fi anticipat cu-adevărat măcar situația din proximitate (Ucraina, Belarus, Moldova - de exemplu, și din Turcia dacă vreți...), și dacă v-ar fi interesat cu-adevărat soarta Țării nu a voastră (!), v-ați fi pus toți, și laolaltă, și de-a dreapta... așa cum au inițiat „cei de sus” - PT. O ȘANSĂ SIGURĂ DINAINTE... - dar obiectivul nici la capitală n-a ajuns bine darămite pân-aici?! Hazardul - eventual! V-am cercetat, studiat, întors pe toate fețele, delicat și discret, pe toți și pe toate - dar, doar pt. că... vi s-a pus pata - mie nu, deși... am diverse experiențe dar mai mult discrnământ! Eu am pretenții de principiu nu de conjunctură sau oportunitate... Voi v-ați fixat un țap... ispășitor doar - dar unii pretendenți ați uitat c-ați (de)gustat alături câte-o halbă :) într-un fel sau altul?! Io nu; și-apoi mie-mi ajunge regularizarea râului Băița, cartierul rezidențial de pe Hoșteze, campusul școlar, capelele, firmele cu locurile de muncă și proximitatea aeroportului internațional, perspectiva dezvoltării turismului, ambientarea mediului, celelalte proiecte pe rol și ORAȘUL, daaa, ORAAAȘUL + toate celelalte idei regăsite-n campania tuturor; Casa Orășenească de Cultură, căminele culturale, Casa memorială Ion Șiugariu, Muzeul Acasă și cel cu specific minier (în curs) + agenda culturală și alte câte idei mai am și eu! Aveți și voi? Mă bucur; haideți să le punem laolaltă... Pt. comunitate. Și pt. viitor! Fără politică... că nu v-o împărtășesc pe-a niciunuia, și nu cred în ea, din principiu!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.