1 februarie 2019

Omagiu Eroilor Romani - Eliberatori ai Slovaciei

O carte omagiala, aparuta in Slovacia - dedicata soldatilor si eroilor care au participat ori s-au jertfit pt. eliberarea orasului Tisovec (Slovacia) in anul 1945 - printre care poetul Ion SOREANU-SIUGARIU (erou, n.06.06.1914 Baita Baii - d.01.02.1945 Naše Brezno) si MIRON Iustin (copil de trupa, veteran de razboi; n.01.06.1928-d.09.01.2019).
Recunostinta si multumiri MAXIME domnului primar Peter Mináč pt. interesul, aplecarea si sensibilitatea pe care le-a manifestat de-a lungul anilor - cu privire la cei amintiti, cum si pt. mijlocirea poetului nostru in cadrul administratiilor locale ale oraselor Brezno si Zvolen si in comunitatile localitatilor Pohronská Polhora si Michalová. Apreciem ca „Progresia SIUGARIU” (vazi aici!) este nelimitata... si ca doamna primar Irena Milecová este partenera in continuare in proiectele noastre alaturi de toti ceilalti minunati prieteni! AHOJ SLOVAKIA! AHOJ PRIATELIA! 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.